joi, 29 mai 2008

Pariurile P2P

Ce sunt de fapt pariurile Persoană cu Persoană (P2P)?

Prin pariurile p2p poţi să oferi cote pentru alţi utilizatori şi în acelaşi timp pot să cumperi cote de la alte persoane. Aceste pariuri nu au nici o legătură cu casa de pariuri, totul se întâmplă între utilizatori (pariori). La acest tip de pariu tu de exemplu poţi deveni bookmaker şi poţi oferi cote pentru diferinte evenimente sportive. Există două cuvinte semnificative la pariurile p2p: "oferă" şi "acceptă". Dacă vrei să devii un fel de bookmaker atunci tu oferi o cotă sau un eveniment sportiv pentru ceilalţi, iar ei la rândul lor cumpără acele cote, le acceptă. Aşa funcţionează casele de pariuri, ei oferă cote şi evenimente sportive pentru clienţii lor. Siteul care oferă pariurile p2p percepe un comision dar numai pentru cei care oferă cota.

Acceptă (Back):

Acest tip de pariu este cunoscut de toată lumea. Te gândeşti la un rezultat şi îl joci. Ex. vrei să pariezi pe victoria lui Palermo în următorul meci. Cota este de 2,30 iar miza să zicem 100 de euro. Dacă câştigă Palermo atunci câştigi 230 de euro (cota*miza), iar dacă pierde atunci pierzi şi tu 100 de euro.

Oferă (Lay):

Acesta este opusul cuvântului Acceptă. Aşa funcţionează o agenţie de pariui. Ex. oferi o cotă pentru victoria celor de la Fiorentina, să zicem cu cota de 2,10 şi cu 100 de euro. Asta înseamnă că tu ai vrea ca Fiorentina să nu câştige. Dacă Fiorentina nu câştigă, adică pierde, sau face egal, în acest caz tu câştigi 100 de euro. În cazul în care Fiorentina bate atunci pierzi 110 euro (cota*miza) - miza.

Cum funcţionează?

Dacă te joci la o agenţie de pariuri atunci poţi să zici că eşti un jucător pasiv, deoarece nu poţi să zici agenţiei să-ţi ofere cota mai mare pentru un meci. Agenţia oferă o cotă şi depinde de noi dacă o acceptăm sau nu. În cazul pariurilor P2P se întâmpla la fel, cineva oferă o cotă pentru un eveniment şi depinde de noi dacă o acceptăm sau nu. Putem să facem de ex. şi următorul lucru în cazul pariurilor P2P: vrem să pariăm pe Lazio, dar în momentul respectiv cota este de numai 1,60 iar noi am dori o cotă mai mare, să zicem 1,80. În acest caz ne înscriem pe o listă de aşteptare şi acolo scriem ce cotă am dori. Dacă cineva oferă 1,80 atunci automat acceptăm cota. Acest lucru se referă şi la oferirea cotelor. Să zicem de ex. că noi oferim cota de 1,65 pentru victoria lui Chelsea, cu 100 de euro, cea ce înseamnă că cei care acceptă această ofertă poate să parieze în total maxim 100 de euro. În cazul în care câştigă Chelsea, atunci noi trebuie să plătim pentru cei care au acceptat oferta (miza*cota). Dacă Chelsea pierde sau face egal atunci câştigăm mizele celor care au acceptat oferta noastră. Atenţie: Miza maximă este de 100 de euro, iar acest lucru înseamnă, că dacă cineva a oferit deja 50 de euro pe oferta noastră, atunci următoarele mize pot însuma în total 50 de euro, deoarece limita este de 100 de euro.

Dacă nu acceptă nimeni oferta noastră, atunci vom primiii înapoi banii. Dacă limita este de ex. de 100 de euro, dar cei care au acceptat oferta noastră au pus ca miză numai 50 de euro, restul de 50 îl vom primii înapoi.

Acest tip de pariu creşte de la o zi la alta în popularitate, deci merită încercat.

Un comentariu:

john smith spunea...

Parerea mea e ca acest este cea mai buna optiune pentru pariuri sportive .
Va multumesc pentru continut informativ si util!
Am fost placut surprins de operativitatea cu care mi s-au transferat banii pe cont!