joi, 29 mai 2008

Criteriul Kelly

Ce este mai exact?

Criteriul Kelly iti permite sa calculezi miza optima in concordanta cu sansele de pariere si cu prezicerea ta. Pariind mai mult ar insemna un risc inutil iar pariind mai putin ar implica mai putine returnari. Miza optima este reprezentata sub forma unui procentaj din suma totala pe care o aloci pariurilor sportive.

Cum imi calculez mizele folosind criteriul Kelly?

Pentru a calcula miza trebuie sa cunosti cota bookmaker-ului (C) si sa fi calculat cu acuratete probabilitatea unui rezultat favorabil al pronosticurilor tale (P). Asadar urmatoarea formula se aplica:

% = (OxP-1)/(O-1)

Atentie acest sistem iti va aduce un profit numai daca calculezi probabilitatea cu mai multa precizie decat un bookmaker. Daca estimarile tale sunt gresite strategia ar putea sa grabeasca pierderile.

Sfatul nostru

Limiteaza-ti mizele maxime pentru a evita riscul de a suferi pierderi semnificative. Stabileste-ti o limita pentru pierderile tale ( exemplu: 1,5% din portofoliul tau) sau inmultind procentajele date de criteriul Kelly cu un coeficient variind intre 0 si 0,5. Fi foarte disciplinat. Chiar daca ai vrea sa pariezi mai mult trebuie sa te limitezi la miza calculata de sistem. Criteriul Kelly da rezultate pe termen lung. Tine minte intotdeauna caci criteriul Kelly este eficient doar daca esti mai bun in anticipa rezultatele evenimentelor mai bine decat bookmaker-ii si fi convins ca Agentia de Pariuri este aici pentru a te ajuta sa faci exact acest lucru.

Un comentariu:

Jimmy Pax spunea...

interesant sistemul, merge si la ruleta? multumesc!